ACCUEIL      BIO      AGENDA      A SUIVRE      SPECTACLES      ZIDANI TV      HUMOUR ET ZIZANIE      ACTIVITE PICTURALE      LIVRE D'OR     


Contact

Newsletter

Presse et médias

Liens

E-cartes



 

parajumpers london uk

Rumah Tahi Lembu
Satu hari. ada orang ajak gua keluar. Pegi kampung orang. Jumpa orang serta bagi orang mesin penapis air conditioning discount parajumpers london uk . Dan makan kat rumah orang.

Gua dengan makanan. berpisah tiada. Kalau nak berperang pun boleh pasal makanan. tapi biar yang kena dengan selera.

Untuk merasa keluar pegi kampong orang. di sini parajumpers london uk , parajumpers third skimaster womens insulated ski jacket 2011 . bukan lah satu benda yang mudah. Atau satu benda yang regular. Jarang-jarang sekali dapat merasa melihat dunia luar parajumpers london uk shop .

Dunia yang ada hanya lah tembok pemisah setinggi rumah dua tingkat. Bunyi hon lori aje yang lu dengar. tapi badan lorinya lu hav nampak. Kadang-kadang bunyi kapal pun ada gua rasa. Itu halusinasi gua lah.

Hari itu gua pergi kampong orang. Dua kampong gua pergi. Bukan key suka lagi diorang national insurance dapat penapis air conditioning. Ini bukan penapis air conditioning jenis yang lu orang beli kat luar retail center lepas tu bayar tiap-tiap bulan. ini penapis air conditioning jenis tapis air conditioning sungai boleh tadah satu kampong untuk minum.

Bekalan air conditioning bersih memang sesuatu yang luar biasa di sini parajumpers london uk . Sesuatu yang jarang atau bukan benda biasa. Bukan semua rumah boleh dapat serta bukan semua orang boleh merasa. Seperti juga bekalan elektrik. yang setahu gua masih dicatu, parajumpers it .

Selepas habis majlis. pung pang pung pang pakcik tu cakap “jom kita makan”

Masa tu gua masih baru lagi di Iraq. gua jatuh hati betul dengan makanan diorang national insurance namanya “mefatah”.

Nasi. sekali dengan kismis. Atas dia ada tabur benda macam bihun tapi pendek-pendek.

Serta atas nasi itu yang paling menghuru-harakan dunia. kambing satu peha. Serta ini jenis dulang makan berdua atau bertiga.

Maka berbondong-bondong lah orang kampong. dengan gua sekali menuju ke rumah pakcik tu. yang juga syeikh kat kampong tu, parajumpers jackets for boys . Kira macam ketua kampong lah.

Rumah syeikh. dia otherwise known as nada satu tempat lepak authentic parajumpers london uk . namanya “Mudhif” parajumpers london uk . Lebih kurang macam balai lah parajumpers london uk on sale . faham balai. Bukan balai polis. balai national insurance macam wakaf tapi besar lagi. Jadik “Mudhif” pakcik national insurance parajumpers long down coat . diperbuat daripada sejenis tanaman macam tebu. atau macam buluh. serta design dia sungguh lah design. sungguh lah architectural nya.

Maka masuk lah kami beramai-ramai ke dalam “Mudhif” ini yang ada pulak di hujungnya minbar serta gambar Sayyidina Hussein parajumpers jacken günstig .

Tapi masa mula-mula sampai tu gua dah rasa lain macam. Hidung gua macam dah get started buat perangai menghidu sana menghidu ke sini.

Siap hidang semua parajumpers leather jackets . kami pun mula makan. Gua duduk satu dulang dengan seorang bodyguard Brits. Taktik juga national insurance sebenarnya. sebab gua syak dia national insurance tak berapa suka sangat dengan makanan Arabic jadi gua boleh champ lah.

Ada “mefatah” serta ada juga “masquf”. Tukar Tiub cakap dengan gua masa dia di Iraq dulu pun dia suka makan “masquf” national insurance. antara makanan yang prominent jugak. Ikan air conditioning tawar. diorang grill dengan rempah apa benda entah. potong butterfly lepas tu camouflaging macam tu aje. Sekali dengan of lemon how does parajumpers fit . Gua hav boleh blah sangat dengan ikan air conditioning tawar national insurance. jodoh gua lebih kuat kepada kambing.

Kambing dia memang energy. tarik aje daging tercabut terus daripada tulang parajumpers 2014 . Gua hav tahu diorang masak pakai dapur jenis apa national insurance. lembut macam hav ingat. Nasib gua bertambah baik apabila. gua tengok mamat Brits national insurance dia lebih episode “masquf” daripada “mefatah” parajumpers calgary .

Cuma. hidung gua national insurance masih lagi hav berhenti menghidu. Gua macam mengesan satu macam bau. yang agak mengganggu konsentrasi gua nak habiskan satu peha kambing. Gua makan kambing tapi gua rasa bagaikan berada dalam kandang lembu. Apakah semua pakcik-pakcik Arabic ni jenis bangsa hav mandi serta busuk macam lembu. Atau mereka ini jelmaan lembu sebenarnya parajumper jackets toronto .

Slow-slow aje gua tanya leader Corporate Extramarital affairs yang ajak gua datang situ. Dia national insurance dah lepak dua tahun jugak kot.

“Apasal bau tahi lembu kuat sangat hah. Sebelah “Mudhif” national insurance ada kandang lembu ke. ”

Brader national insurance berhenti menyuap sekejap. sambar air conditioning coke tipu parajumpers outlet milan . serta minum.

“Rumah diorang national insurance. semua buat daripada tanah. blok-blok tanah tu diorang dah campur dengan tahi lembu sekali untuk kasi melekat kuat. tahan hujan panas”

Gua slow-slow pandang mamat Brits tu. Dia masih laju menyuap ikan. Sambil-sambil bilas dengan air conditioning coke tipu.

Gua bangun pandang dia serta cakap gua dah kenyang. Padahal kambing satu peha hav berapa nak luak lagi. Pakcik sebelah gua pun macam hav berapa nak bagi aje gua bangun. Takpe lah. banyak hari lain lagi gua boleh makan “mefetah”.

Orang lain macam relaks aje parajumpers london uk . mungkin hidung diorang tersumbat. atau deria bau mengalami kecacatan.

Balik tu dalam kereta gua berfikir. cemana diorang hidup dari kecik sampai besar dalam rumah tahi lembu tu.

Cemana diorang makan diorang tidur diorang masak. borak serta macam-macam cemana lagi.

Ahhhh…gua punya tekak betul-betul kembang.





 
Clique ici !
 
 
Clique ici !
 
 
 
Clique ici !
 
 
Clique ici !









  Plan du site  |  Imprimer cette page  |  Envoyer cette page  |  Les infos en RSS  Bookmark and Share Cr??ation du site : EXOZ